Homepage | Over Stal Hanswijk | Contact

Onze paarden

Kies een van de rubrieken:


Onze missie

Een goed, goed gebouwd sportpaard fokken is ons doel. We proberen dit na te streven met KWPN-paarden als basis, versterkt met Holstein bloed.

Lees meer...Onze sportpaarden

Fotogallerij Meer foto's

 bekijk YouTube video bekijk YouTube video

CELOTTIE PF ibop(spr) prok ster sport(spr) - 2007 (ZZ-spr/1.35m)

HEARTBREAKER x RASH R x BURGGRAAF

Afstamming

Celottie PF (Heartbreaker x Rash x Burggraaf) komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam.

Celottie is zelf Z springen, moeder Wiesielottie is Grand Prix springen, en daarna volgt 6 generaties aan prestatiemerries. Dat is 8 generaties sport achter elkaar, een unicum binnenin het KWPN stamboek!

Moeder Wiesielottie is destijds aangekocht op de veulenveiling Borculo en koppelt vermogen aan een zeer goede springtechniek en een geweldige instelling. Wiesielottie heeft internationaal 1.50m onder Willem Greve en 1.60m onder Peter Geerink gelopen. ze staat op dit moment in Amerika op stal bij Peter Wylde.

Met Heartbreaker hebben we de instelling en werklust van de moeder verankerd.

Resultaten:
- 3e op de Drentse kampioenschappen 1.10m
- 10e op het NK 1.10m onder Stefanie Luning
- IBOP 80 punten met 90 voor reflexen en 85 voor instelling
- inmiddels Z springen

2011: hengstveulen van Indoctro (Capitol I x Caletto II x Calypso I)

 

Fotogallerij Meer foto's

CIMBRIA PF voorl.keur prok - 2007 (B-spr/1.00m, M1-drs)

CALIDO I x GOODWILL x AMOR

Afstamming

Cimbria PF komt uit de bekende Holsteiner stam 1023, waaruit ook de dressuurcracks Patser en Just Royal Dancer komen. Moeder Liginia is een halfzus van de goedgekeurde hengst Dutchboy en was destijds het duurste merrieveulen op de veulenveiling prinsjesdag.

Een andere tak van deze lijn bracht de hengsten Pacific en Radisson.

Stamboekkeuring 2010:
Exterieur: 80
Stap: 80
Draf: 80
Galop: 75
Vermogen: 75
Reflexen: 70
Techniek: 70


Citaat KWPN: "Een ander opvallend paard was de Calido I-dochter Cimbria PF prok (uit Liginia elite v.Goodwill) van f/g M.R. Hanswijk en L. Hanswijk-Bingley uit Vinkenbuurt. Een fraai gemodelleerde merrie met een nette springverrichting. Ze viel ook vooral op met haar enorme draf, dat voor een springpaard zeker niet meer had hoeven zijn."

Citaat Hoefslag over de kopgroep driejarige springpaarden van Gelderland: "De Calido x Goodwill dochter Cimbria PF had in deze kopgroep zeker niet misstaan. Cimbria liet fijne bewegingen zien met een goed lichaamsgebruik."

Volle zus Weintje M werd in 2006 voorlopig keur met 80 punten voor exterieur en 90 punten voor stap, draf, galop en houding, en een 6e plaats op de centrale keuring van Overijssel.

2011: hengstveulen van Ukato (Stakkato x Literat x Fernando I)

 

Fotogallerij Meer foto's

CIGINIA PF prok - 2007 (Z1-drs)

DAYANO x CALIDO I x GOODWILL

Afstamming

Ciginia komt uit de bekende Holsteiner stam 1023, waaruit ook de dressuurcracks Patser en Just Royal Dancer komen. Moeder Weintje M is een fokproduct van Stoeterij Het Maalwater en is door ons als veulen aangekocht.

Op de stamboekkeuring in IJsselmuiden (2006) werd Weintje ster met de volgende punten: ext 80, bew 90 (stap 90, draf 90, galop 90, houding 90).

Vader Dayano gaf een geweldige show weg op de Holsteiner hengstenkeuring van 2005 en is aangewezen voor het verrichtingonderzoek van het KWPN.

 

Fotogallerij Meer foto's

DIALOTTIE PF prok stb-ext - 2008

LUCKY BOY x RASH R x BURGGRAAF

Afstamming

Dialottie PF komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam. Deze stam heeft vele internationale springpaarden gebracht, en is een van de weinige stammen met 6 generaties prestatiemerries op rij. Dialottie (Lucky Boy x Rash R x Burggraaf) is een merrie met veel lengte, maat en lossigheid.

Moeder Wiesielottie is destijds aangekocht op de veulenveiling Borculo en koppelt vermogen aan een zeer goede springtechniek en een geweldige instelling. Wiesielottie heeft internationaal 1.50 en 1.60 gelopen onder respectievelijk Willem Greve en Peter Geerink, en staat inmiddels in Amerika op stal bij Peter Wylde.

Meer foto's: Klik hier.

Een kort filmpje van moeder Wiesielottie kunt u op YouTube bekijken. Daar zijn ook sport video's van haar te bekijken.

2012: hengstveulen van Verdi (Quidam de Revel x Landgraf).
2013: ET hengstveulen van Verdi (Quidam de Revel x Landgraf).
2013: ET merrieveulen van Zambesi (Heartbreaker x Calvaro Z).

 

Fotogallerij Meer foto's

GIEL PF vb - 2011 (Z2-drs)

HOUSTON x CABOCHON x FACET

Afstamming

Giel is een groot, hoogbenig en langgelijnd veulen. Hij heeft veel uitstraling en nu al een goede galoppade.

Vader Houston brengt bloed in en geeft een zeer goed achterbeen. Sanne (Fastrade-stam) kan wat meer bloed gebruiken en is zeer sterk langgelijnd, maar heeft wel een goed achterbeengebruik. Met de combinatie hopen we het model te verbeteren en het achterbeengebruik te verankeren.

De Houston-Cabochon combinatie hebben we eerder met succes toegepast op Sanne, zie Benthe PF en Famke PF.