Homepage | Over Stal Hanswijk | Contact

Onze paarden

Kies een van de rubrieken:


Onze missie

Een goed, goed gebouwd sportpaard fokken is ons doel. We proberen dit na te streven met KWPN-paarden als basis, versterkt met Holstein bloed.

Lees meer...Onze opfok

Fotogallerij Meer foto's

GEORGINIA PF prok ster sport(dr) - 2011 (Z2-drs)

VIVALDI x GOODWILL x AMOR

Afstamming

Georginia PF (Vivaldi u. Liginia v. Goodwill x Amor x Courville XX) komt uit de bekende Holsteiner stam 1023, waaruit ook de bij de familie Spierings gefokte dressuurcracks Patser en Just Royal Dancer komen.

Georginia is langgelijnd, bergopwaarts gebouwd met veel front en een chique type.

Moeder Liginia (Elite) is een halfzus van de goedgekeurde hengst Dutchboy en was destijds het duurste merrieveulen op de veulenveiling prinsjesdag. Liginia behaalde tijdens haar EPTM-test 76,5 punten, en behoorde daarmee bij de honderd beste merries ooit. Liginia heeft in Weintje M en Virginia II inmiddels twee elite merries gebracht en is hard op weg naar het preferent predikaat.

Halfzus Weintje M (v. Calido) behaalde tijdens stamboekopname 90 punten voor zowel stap, draf, galop als houding!

Vader Vivaldi (Krack C x Jazz) geeft veel souplesse en een mooi gebruik van het voorbeen. Vivaldi loopt inmiddels Lichte tour en heeft reeds bewezen een goede vererver te zijn.

 

Fotogallerij Meer foto's

GRISSOM PF - 2011 (1.40m-spr)

INDOCTRO x HEARTBREAKER x RASH R

Afstamming

Grissom PF komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam. Deze stam heeft vele internationale springpaarden gebracht, en is een van de weinige stammen met 5 generaties prestatiemerries op rij.

Vader Indoctro is een bewezen topvererver.

Moeder Celottie PF (Heartbreaker x Rash x Burggraaf) is een zeer scherpe merrie met voldoende lengte en maat. Celottie is zelf Z springen, moeder Wiesielottie is Grand Prix springen, en daarna volgt 6 generaties aan prestatiemerries. Dat is 8 generaties sport achter elkaar, een unicum binnenin het KWPN stamboek!

Moeder Wiesielottie is destijds aangekocht op de veulenveiling Borculo en koppelt vermogen aan een zeer goede springtechniek en een geweldige instelling. Wiesielottie heeft internationaal 1.50m onder Willem Greve en 1.60m onder Peter Geerink gelopen. ze staat op dit moment in Amerika op stal bij Peter Wylde.

 

Fotogallerij Meer foto's

HOTCHNER PF - 2012

VERDI TN x LUCKY BOY x RASH R

Afstamming

Hotchner PF komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam. Deze stam heeft vele internationale springpaarden gebracht, en is een van de weinige stammen met 6 generaties prestatiemerries op rij.

Moeder Dialottie PF is een grootramige merrie van Lucky Boy uit Wiesielottie (v Rash R). Wiesielottie is Grand Prix-springen.

Meer foto's: Klik hier.

 

Fotogallerij Meer foto's

HAELIGINIA PF vb prok - 2012 (B-drs)

ZHIVAGO x GOODWILL x AMOR

Afstamming

Haeliginia PF is een mooi, hoogbenig veulen met veel bloedopdruk. Ze lijkt zo op het eerste gezicht erg op haar vader Zhivago.

Zhivago heeft dezelfde pedigree-opbouw als Vivaldi (Krack C x Jazz x Ulft), maar komt uit de befaamde Endy-stam van topfokker Van Helvoirt. Zhivago loopt inmiddels met succes Lichte Tour onder Theo Hanzon. Liginia heeft een goede test gelopen in zowel de spring- als dressuurrichting. Daarnaast komen uit de directe moederlijn veel goede dresuurpaarden, zoals Patser en Just Royal Dancer.

Moeder Liginia heeft zich bij ons ruimschoots bewezen door keer op keer zeer mooie, goed bewegende veulens te geven, met een zeer sterk achterbeengebruik.

Meer foto's: Klik hier.

 

Fotogallerij Meer foto's

 bekijk YouTube video bekijk YouTube video bekijk YouTube video bekijk YouTube video

HASHTAG PF vb - 2012

ARMANI x CALIDO I x GOODWILL

Afstamming

Hashtag PF is een opvallend veulen met zijn aparte aftekeningen en zijn uitstraling. Hij heeft veel energie en loopt de gehele dag rondjes om zijn moeder heen te galopperen.

Moeder Weintje M (Calido I x Goodwill x Amor x Courville XX) is een merrie met een heel mooi model en heel veel beweging. Zij behaalde 90 punten op de stamboekkeuring voor stap, draf, galop en houding, en 80 punten voor exterieur. Vader Armani (United x Jazz x Ulft) is een hengst met heel veel maat (1.80m) uit de wijdvertakte Nomana-stam. De moeder van Armani is een volle zus van Grand Prix dressuurpaard Parzival van Adelinde Cornelissen.

Meer foto's: Klik hier.

Filmpje: klik hier.

 

Fotogallerij Meer foto's

HIEKE PF vb - 2012

APACHE x CABOCHON x FACET

Afstamming

Hieke PF is een mooi chique veulen. Vader Apache is zeer succesvol onder Emmelie Scholtens en loopt inmiddels Lichte Tour. Hij brengt bloed in en veel tritt in de beweging.

Moeder Sanne liep Z1 dressuur en is een zeer langgelijnde merrie. Zij brengt lengte, maat en souplesse in.

 

Fotogallerij Meer foto's

IELOTTIE PF - 2013 (B-drs)

ZAMBESI TN x LUCKY BOY x RASH R

Afstamming

Ielottie PF komt uit de befaamde Lottie/Zottie-stam. Deze stam heeft vele internationale springpaarden gebracht, en is een van de weinige stammen met 6 generaties prestatiemerries op rij.

Moeder Dialottie PF is een grootramige merrie van Lucky Boy uit Wiesielottie (v Rash R). Wiesielottie is destijds aangekocht op de veulenveiling Borculo en is inmiddels Grand-Prix springen.

Daarna volgt 6 generaties aan prestatiemerries. Dat is 7 generaties sport achter elkaar, een unicum binnenin het KWPN stamboek!

Meer foto's: Klik hier.

 

Fotogallerij Meer foto's

INSTAGRAM PF vb - 2013

LORD LEATHERDALE x GOODWILL x AMOR

Afstamming

Instagram PF is een zoon van Lord Leatherdale. Het is een zeer rassig veulen met een aansprekend hoofdje. Hij heeft een zeer goede galop.

Lord Leatherdale is een mooi gemodelleerde hengst met een goede bewegingsafloop waaronder een zeer mooi gebruik van het voorbeen. De hengst loopt inmiddels lichte tour. Zijn nakomelingen vallen op in de jonge paarden rubrieken.

De souplesse van Lord Leatherdale, in combinatie met het krachtige achterbeen van Liginia, lijkt een goed passende combinatie. Liginia heeft een goede test gelopen in zowel de spring- als dressuurrichting. Daarnaast komen uit de directe moederlijn veel goede dresuurpaarden, zoals Patser en Just Royal Dancer.

 

KEFIR PF vb - 2015

EVERDALE x CALIDO I x GOODWILL

Afstamming

 

KENSINGTON PF vb - 2015

CARDENTO x HEARTBREAKER x RASH R

Afstamming

 

LIGINIA II PF vb - 2016

GLAMOURDALE x CALIDO I x GOODWILL

Afstamming

 

LISELOTTIE PF vb - 2016

CARDENTO x HEARTBREAKER x RASH R

Afstamming